logo whisky kluis
BlogReviews
Wouter Smeenge - 27/09/2020
Geen reacties

De perfecte Irish Coffee

Een goed begin voor in de ochtend of voor na het diner, een goede Irish coffee is een heerlijk drankje en gemakkelijk te maken. Wanneer je de Ierse koffie buiten de deur besteld heb jij er geen werk van, maar jij kan dit thuis écht wel zelf maken! Met de juiste whiskey, een beetje tijd, liefde en energie kan jij genieten van je eigen zelfgemaakte Irish coffee. Wellicht smaakt de koffie vele malen beter dan bij je lokale kroeg. Helaas maakt niet iedereen de Irish Coffee op de juiste manier, wij gaan dat jou leren!

Het maken van je eigen Irish coffee begint bij het hebben van de juiste ingrediënten. Hierbij is belangrijk dat je de juiste whiskey hebt, het juiste soort suiker en het room wat je zelf nog moet kloppen. De benodigdheden voor een glas Irish coffee zijn:

  • 1 dl. sterke koffie
  • 1 borrelglas Ierse whiskey (Jameson) van ca. 40 ml.
  • 2 tl. Donkere basterdsuiker
  • 2 el. Lobberige slagroom
  • Kristalsuiker (voor door de lobberige slagroom zodat het zoet wordt)

De bereidingswijze

Om te beginnen is het belangrijk dat het glas waarin jij je Irish coffee maakt goed voorverwarmd met heet water. Wanneer het glas goed heet geworden is moet je deze daarna ook weer droog maken. We willen niet dat het whiskey in aanraking komt met water. In tussentijd dat het glas warm wordt gaan we de benodigdheden gereed maken.

Af en toe zie je ook wel dat de slagroom bus op tafel komt om de Irish coffee af te maken. Dit is helemaal fout wanneer je een Irish coffee maakt! Wanneer je op de juiste wijze Irish coffee maakt doe je dit van room wat je niet stijf klopt máár lobberig. Vergeet niet een beetje kristalsuiker toe te voegen bij de room, hierdoor wordt het heerlijk zoet. In tussentijd kan de sterke koffie gezet worden, alles is klaar om het af te ronden.

Nu is het tijd om het geheel af te maken. Doe de basterdsuiker in een warm en droog koffieglas en giet de Jameson Irish whiskey erbij, roer dit goed door elkaar zodat de suiker is opgelost. Daarna giet je de koffie erdoor en is het tijd om het geslagen room op de koffie te gieten. Het is belangrijk dat de koffie en de whisky niet met mengen. Om dit te voorkomen kun je een lepel op de kop houden en de room er voorzichtig overheen te gieten.

Nu is het tijd om van je eigengemaakte Irish coffee te genieten! Roer de koffie en het room niet door elkaar, het room is het bedje die intact moet blijven. Hierdoor smaakt het geheel nog beter. Wanneer je een paar keer deze heerlijke koffie gecreëerd hebt hoef je in de toekomst niet meer na te denken wat je moet doen, dan is het automatisme. Proost en geniet.

[wd_hustle id='1' type='social_sharing'/]
Deze site bevat affiliate links naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links worden gedaan. Dit heeft echter geen invloed op onze beoordelingen en vergelijkingen. We raden alleen producten aan die we hebben beoordeeld om jouw te helpen de beste keuzes te maken.
COPYRIGHT © 2020 WHISKYKLUIS
REALISATIE RAYONMEDIA
magnifiercrossmenu