logo whisky kluis
BlogReviews
Wouter Smeenge - 05/10/2020
2 reacties

De uitspraak van de Schotse whiskymakers

In Schotland heb je vele distilleerderijen waarvan de naam lastig is om uit te spreken. Dit komt vaak omdat de taal die daar altijd gesproken werd/wordt het Schots Gaelisch is. Wanneer je in Schotland het over een bepaalde whisky hebt met een Schots Gaelische naam kan het zomaar dat je hartstikke fout uitspreekt.

Voor een Schot kan de naam heel eenvoudig uit te spreken zijn, maar wij kunnen onze tong er meerdere malen over laten breken. Uiteindelijk is het vaak gokken hoe je het uitspreekt en doe je je uiterste best, maar vaak zonder het gewenste resultaat. De klemtonen die ze in Schotland hebben is vaak heel anders dan dat wij van tevoren denken, de kans is dan groot dat je de naam van de destilleerderij met de verkeerde klemtonen uitspreekt.

In veel andere Engelstalige landen waar ze whisky distilleren zijn de namen voor Nederlanders veel gemakkelijker uit te spreken. Maar wanneer je van Schotse whisky houdt is het wel gemakkelijk om te weten hoe jij jouw favoriete whiskymerk weet uit te spreken.

Graag willen wij jou helpen zodat je de namen van de distilleerderijen op de juiste wijze uitspreekt. De Nederlandse vertaling hebben wij er ook maar even voor jou bijgezet, dan is het plaatje helemaal compleet! De volgende 10 bekende whiskymerken hebben wij voor jou verzameld:

Naam Uitspraak Betekenis
GlenfiddichGlen-fi-die        Vallei van de herten
LaphroaigLa-froigInham aan de uitgestrekte baai
GlenmorangieGlen-mor-an-djie             Dal der kalmte
AberlourEbber-louwer  Monding in de klaterstroom
GlengoyneGlen-gooi-n      Vallei van de wilde ganzen
LagavulinLag-a-voel-in    Dal waar de molen is
CraigellachieKreeg–ella–chie             Een rotsachtige heuvel
BowmoreBò-moor           De grote bocht
AuchentoshanOch-n-tosh-n   Hoek van het veld
The GlenlivetGlen-lif-vet       Vallei van rustige plaats  
Té BheagTjé-vekDe kleine dame
Spreek jij de whiskynamen anders uit of heb je feedback? Laat het ons weten!

Nu je eindelijk weet hoe je de bovenstaande whiskymerken weet uit te spreken kun je bij de slijter of aan de whiskybar je favoriete whisky op de correcte manier uitspreken. Heel veel succes met het aanschaffen of bestellen van jouw favoriete whisky!

[wd_hustle id='1' type='social_sharing'/]
Deze site bevat affiliate links naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links worden gedaan. Dit heeft echter geen invloed op onze beoordelingen en vergelijkingen. We raden alleen producten aan die we hebben beoordeeld om jouw te helpen de beste keuzes te maken.
COPYRIGHT © 2020 WHISKYKLUIS
REALISATIE RAYONMEDIA
magnifiercrossmenu