logo whisky kluis
BlogReviews
Wouter Smeenge - 05/10/2020
Geen reacties

Het drinken van je favoriete whisky

De wijze waarop je whisky drinkt is voor iedereen anders. De ene vindt het met ijs lekkerder en de andere drinkt het liever puur. Er is geen goede of foute manier om van jouw favoriete whisky te genieten. Toch zijn er een aantal stappen die je niet moet vergeten om zo éxtra te kunnen genieten van jouw whisky. Met een beetje tijd, liefde en kleine inspanningen waardeer je je whisky nog meer en geniet je nog meer bij elke slok!

Stap 1

Als eerste is het belangrijk om een goede en lekkere whisky aan te schaffen. De smaak van whisky is voor iedereen anders en is erg subjectief. Wat jij een lekkere whisky vindt is aan jezelf. Wij kunnen een whisky heerlijk vinden en aanbevelen maar wat jij lekker vindt is in dit geval vele malen belangrijker. Als jij niet weet welke whisky jij aan moet schaffen kun je ons altijd vragen, de kans is groot dat wij samen de perfecte whisky voor jou uit kunnen kiezen.

Stap 2

In welk glas jij je whisky doet en op welke temperatuur je het drinkt zijn ook essentiële aspecten van het ultiem genieten. Het beste voor whisky is als je het bewaard op kamertemperatuur en rechtopstaand, doe dit dan ook! Wanneer jij het liefste ijs in je whisky doet of er een heerlijk mixdrankje van wilt maken kies je een ander glas dan wanneer je het puur drinkt. Je hebt diverse soorten whiskyglazen, wanneer je mixt of met ijs drinkt pak je de Tumbler en wanneer je het puur drinkt doe je dit vaak vanuit De Glencairn of de De Snifter (tulpglas).

Stap 3

Wanneer jij je whisky hebt ingeschonken moet je nog even geduld hebben om het te proeven. Als eerste kijk je naar de kleur van de whisky en hoe de whisky door het glas rolt. Wanneer je dat gedaan hebt is het tijd om aan de whisky te ruiken. Bepaalde geuren komen omhoog die je wellicht herkent. De simpele vraag is dan: Wat ruik je? Bij de volgende stap is het dan zo ver!

Stap 4

Het is nu tijd om de whisky te proeven! Na het kijken en ruiken is het eindelijk tijd om de smaakpapillen aan het werk te zetten. Geniet van de whisky en laat het heerlijk op je tong vallen. Er wordt wel eens gezegd wanneer je een whisky hebt van een bepaalde leeftijd dat je hem ook zoveel seconden om je tong moet leggen, een 12 jaar oude whisky betekent dus 12 seconden. De simpele vraag is nu: Wat proef je en welke tonen komen naar boven die je herkent?

De afdronk van de whisky is een belangrijk aspect, wanneer de whisky de mond heeft verlaten komen er wellicht andere smaken naar boven die je tijdens het ruiken en proeven nog niet eerder hebt herkend.

Zoals eerder aangegeven is er geen goede of foute manier om van je whisky te genieten. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier én dat moet ook! Voor ons zijn dit de vaste dingen die wij doen wanneer wij van onze whisky genieten. Heb jij een andere methode? Dan horen wij deze graag!

[wd_hustle id='1' type='social_sharing'/]
Deze site bevat affiliate links naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links worden gedaan. Dit heeft echter geen invloed op onze beoordelingen en vergelijkingen. We raden alleen producten aan die we hebben beoordeeld om jouw te helpen de beste keuzes te maken.
COPYRIGHT © 2020 WHISKYKLUIS
REALISATIE RAYONMEDIA
magnifiercrossmenu