logo whisky kluis
BlogReviews
Wouter Smeenge - 07/10/2020
Geen reacties

Nederlandse whisky's

Wanneer men aan whisky denkt en waar het gedistilleerd wordt zijn er een aantal standaard gebieden waaraan gedacht wordt. Vaak wordt er gedacht aan de verschillende regio’s in Schotland en de Ierse whiskey’s. Ook zijn de whisky’s die in Azië gemaakt worden bekend onder de whiskydrinkers. Wat veel mensen vergeten is dat er op het Europese vaste land ook een aantal distilleerderijen zijn die uitsteekende whisky’s creëren.

In Nederlands zijn er twee bekende whiskymakers, namelijk Millstone van Zuidam Distillery en Frysk Hynder van de Friese Bierbrouwerij B.V. Wanneer je naar de lokale drankenhandel gaat is de kans groot dat ze eraan kunnen komen of al voor jou klaar hebben staan op de plank. Ook zijn de whisky’s eenvoudig online te bestellen via de diverse online drankenhandelaren. De vraag die je voor jezelf nog moet stellen is of je het geld ervoor over hebt om deze Nederlandse whisky aan te schaffen. Wat wij gemerkt hebben is dat ze ietsje duurder zijn dan de Schotse en Ierse en de kwaliteit erg verschillend kan zijn.

Millstone

De eerste Nederlandse whisky die is gedistilleerd komt vanuit de Zuidam distillery. Whiskyliefhebber en eigenaar Patrick van Zuidam had een droom om de eerste Nederlandse whisky te maken. En dat is hem ook gelukt!  Daarnaast is Zuidam Distillers nog een van de laatste familie distilleerderijen in Nederland. Er wordt niet alleen whisky gemaakt, ook voor genever, gin, run en een eigen Liqueur kun je in Baarle-Nassau terecht. Wanneer je benieuwd bent naar het gehele verhaal kun je hier terecht. Naast whisky kom je dus het gehele verhaal te weten over de gehele distillery en de andere dranken. Ideaal voor de liefhebber van sterke dranken.

Frysk Hynder

Of dit écht een Nederlandse whisky is kunnen wij natuurlijk over discussiëren, we moeten namelijk op het Fries grondgebied wezen om de distillery te kunnen bezoeken. Deze Friese whisky wordt gedistilleerd in het dorpje Bolsward ten westen van Sneek. Frysk Hynder valt onder de Us Heit De Friese Bierbrouwerij B.V. Ze zijn begonnen met het brouwen van speciaal biertjes. Ze zijn de uitdaging aangegaan om ook zelf whisky te maken. Gedurende het whiskyproces blijven ze aardig dicht bij het brouwen van bier. Als eerste maken ze whiskybier om er daarna échte whisky van te maken. Wanneer jij benieuwd bent naar het gehele verhaal en proces kun je dat op hun eigen website vinden. Ook kun je in Bolsward op bezoek om het gehele proces te bewonderen en natuurlijk is daar de kans om te proeven.

[wd_hustle id='1' type='social_sharing'/]
Deze site bevat affiliate links naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links worden gedaan. Dit heeft echter geen invloed op onze beoordelingen en vergelijkingen. We raden alleen producten aan die we hebben beoordeeld om jouw te helpen de beste keuzes te maken.
COPYRIGHT © 2020 WHISKYKLUIS
REALISATIE RAYONMEDIA
magnifiercrossmenu