logo whisky kluis
BlogReviews
Wouter Smeenge - 15/12/2020
Geen reacties

Càrn Mòr Strictly Limited Glentauchers 9yo 2010

Wanneer het tijd is om onszelf te verwennen stappen wij in de auto naar Musselkanaal, het is voor ons ongeveer 30 á 40 minuutjes rijden, maar dan hebben wij ook wat. Het dorpje dat naast Stadskanaal ligt bezit voor ons een van de belangrijkste onderdelen in ons whiskybestaan. Slijterij Frans Muthert, of ook wel Dramtime, bezit een groot scala aan bijzondere whisky’s die niet overal te verkrijgen zijn.

Zo ook kwamen wij deze Càrn Mòr tegen. De negen jaar oude Càrn Mòr Strictly Limited Glentauchers is voor ons een heerlijke parel! Met de vraag of ze voor ons een ‘lekkere of bijzondere’ whisky hadden kwamen ze direct met deze aanzetten, de missie is hiermee succesvol afgerond. Daarnaast is het voordeel dat je ook wel eens mag proeven voordat je de aankoop doet, dan weet je zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt!

Het gevoel dat je een van de 1743 flessen bezit met de magische inhoud is werkelijk fantastisch. Wat nog beter is, is het proeven ervan. Deze goed gesherriede Speyside single malt whisky afkomstig vanuit de Glentauchers distillery kunnen wij waarderen, het vat dat gebruikt is om deze sublieme whisky te maken zijn first fill sherry puncheons, en de sherry komt er ook écht goed in terug. De bottelaar van de Càrn Mòr is een onafhankelijke bottelaar, namelijk Morrison en MacKay. Deze whisky is gedistilleerd in 2010 en gebotteld in 2020 op 47,5%, non chill filtered én zonder het toevoegen van kleurstoffen.

De smaaknotities

Deze whisky is écht zoveel meer als alleen de sherry. In de neus komen duidelijke geuren naar boven van eikenhout en fruitsoorten zoals zwarte bessen en tuttifrutti. Met een zachte geur begint het zich in het glas verder te ontwikkelen, zo zijn er ook tinten te ontdekken van bessengelei en diepe hinten van kruiden. Met een hele diepe geur van chocolade is de geur van deze whisky compleet. Eenmaal in de mond is de chocolade duidelijk te ontdekken en zijn de kruiden, met een overduidelijk mintje, ook weer de duidelijke smaken die naar boven komen. Ook heeft deze whisky een hele lichte ziltige smaak, wellicht is dit een gemengde smaak van de Tony Chocolonely Caramel Seasalt. De middellange en aangename afdronk maakt deze whisky tot een hele leuke in de verzameling.

Wanneer jij de kans hebt om nog een van de 1743 te bemachtigen zullen wij je dit direct adviseren! Dit is wellicht een whisky die zich af laat schikken door de leeftijd, maar dat is helemaal niet nodig. Een whisky van deze leeftijd die zó goed is van neus tot afdronk speelt de leeftijd helemaal geen rol, de smaak is veel belangrijker!

Samengevat

Neus
86/100
Smaak
84/100
Finish
79/100
Balans
84/100
Pluspunten:
-Heerlijke whisky

-Goed betaalbaar
Minpunten:
-Het jaartal kan afschrikken, wat helemaal niet nodig is!
[wd_hustle id='1' type='social_sharing'/]
Deze site bevat affiliate links naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links worden gedaan. Dit heeft echter geen invloed op onze beoordelingen en vergelijkingen. We raden alleen producten aan die we hebben beoordeeld om jouw te helpen de beste keuzes te maken.
COPYRIGHT © 2020 WHISKYKLUIS
REALISATIE RAYONMEDIA
magnifiercrossmenu