logo whisky kluis
BlogReviews
Wouter Smeenge - 12/11/2020
Geen reacties

Glenfiddich 14 years Bourbon Barrel Reserve

Dat Glenfiddich een bekend merk in de whiskywereld is en diverse soorten whisky’s maakt is een feit. De distilleerderij die vanuit Dufftown hun whisky’s maken creëren en innoveren nieuwe whisky’s en smaken. Nu is de 14-jarige is een oude bekende en is (gelukkig) ook weer verkrijgbaar in Nederland via DrankDozijn. Toen wij onze ogen over de whiskypagina van Glenfiddich lieten glijden viel deze whisky direct op en dat kwam vooral door de heldere blauwe kleur van de verpakking. De aansprekende en heldere kleur van deze whisky spreekt boekdelen, want deze whisky spreekt ons ook écht wel aan!


Deze whisky heeft 14 jaar in ’t vat gezeten met een korte finish waardoor er enkele herkenbare tonen zijn te ontdekken. Deze whisky heeft eerst in alle rust mogen rijpen op ex-bourbon vaten waardoor er een rijke en subtiele smaak aan voorzien is. Onder andere door de bourbonachtige invloeden is er een rijke en bijzonder positieve single malt ontstaan. De finish doet hem het echt bij deze whisky, die is namelijk op nieuwe en verse geblakerde Amerikaans eikenhout waardoor de whisky een rijkere smaak ontwikkeld is met een zweem van vanille. Naast vanille is er nog meer in je glas te ontdekken!

De smaaknotities

Om te beginnen vinden we dit een ‘gewoon’ lekkere whisky. Hij is niet bijzonder of vanzelfsprekend van zichzelf. Het is een lekkere dram die wij zouden pakken als het geen tijd is voor vuurwerk maar wel even willen genieten van een prima whisky. Soms zijn whisky’s zoet wat niet erg is, alleen had deze wel een stapje minder zoet gemogen in onze opinie. Dit komt vooral door de combinatie met de vanille tonen die in de neus, mond en afdronk te vinden zijn. Wellicht versterkt dat elkaar iets te veel.

In de neus ruiken we tonen van vanille in combinatie met een fruitig en fruitig karakter. Daaromheen zijn er enkele zoete tonen van honing te ontdekken en het specifieke van peer die we ook bij de Glenfiddich 12 jaar ruiken. In de mond is het in eerste instantie een explosie van het zoete en vanille in de positieve zijn. Na enkele tijd zijn er meerdere smaken te ontdekken zoals bruine basterdsuiker en het peerachtige weer van de 12-jarige Glenfiddich. Ook zijn de bourbon tinten duidelijk aanwezig en is het een combinatie van heel veel zoete tonen bij elkaar. De afdronk is middellang met het zoete van basterdsuiker en vanille. Een lekkere whisky die wellicht iets te veel zoete doordruktonen heeft in onze opinie. Prima prijs, prima smaak en een prima dram is onze conclusie!

Samengevat

Neus
78/100
Smaak
81/100
Finish
71/100
Balans
67/100
Pluspunten:
-Goede prijs

-Voor de zoetekauwer
Minpunten:
-Overheersende vanille in combinatie met zoet

-Voor ons geen dagelijkse dram
[wd_hustle id='1' type='social_sharing'/]
Deze site bevat affiliate links naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links worden gedaan. Dit heeft echter geen invloed op onze beoordelingen en vergelijkingen. We raden alleen producten aan die we hebben beoordeeld om jouw te helpen de beste keuzes te maken.
COPYRIGHT © 2020 WHISKYKLUIS
REALISATIE RAYONMEDIA
magnifiercrossmenu