logo whisky kluis
BlogReviews
Wouter Smeenge - 26/01/2021
Geen reacties

The Creative Whisky Company Single Cask Exclusives Peated Highland

Het in contact komen met nieuwe whisky’s waar je nog nooit van gehoord hebt kan ideaal met behulp van een whiskyproeverij. In coronatijd gaat dat vooral digitaal, en anders zitten we met vele mensen bij elkaar te genieten van de diverse whisky’s. Wanneer Dramtime uit Musselkanaal een whiskyproeverij heeft doen wij hier graag aan mee, naast dat het leerzaam en lekker is, is het ook nog leuk om te doen!

Gedurende een proeverij van The Creative Whisky Company zijn wij ook achter deze whisky gekomen. Deze whisky viel ons vooral op door de unieke smaak die hij met zich meebrengt en de opvallende afdronk. De Single Cask Exclusives Peated Highland is 8 jaar oud en is een geturfde Highland single malt van Ardmore en gebotteld in de Single Cask Exclusives serie van de onafhankelijke bottelaar genaamd The Creative Whisky Company.

The Creative Whisky Company heeft een serie van betaalbare, goede single cask bottelingen op minimaal 50%. Specifiek voor deze Ardmore whisky geldt dat hij is gedistilleerd in 2009. Het vat wat gebruikt is is een sherry cask AM017, op 50%, zonder toevoeging van kleurstoffen en non chill filtered.

Na de tasting komt er een lijst met de whisky’s die geproefd zijn welke je kan kopen. Soms is een whisky zó uniek, zó lekker of dat je hem gewoon moet hebben dat je hem dan ook écht aan moet schaffen. En dat hebben we dus gedaan!

De smaaknotities

Wanneer we spreken over een smaak die je vanuit duizenden herkent is het voor ons deze whisky. Wij vinden hem zo uniek en complex samengesteld met een afdronk die erg lang blijft hangen. De roodbruine gloed die de whisky heeft nodigt al uit om genuttigd te worden. In de neus begint het unieke avontuur al van deze whisky, de hoofdtonen van deze whisky in de neus zijn vooral het rokerige in combinatie met rood fruit. Ook rokerige tonen in combinatie met aardetinten en geel fruit komt verder naar boven.

De smaak van deze whisky is nog unieker dat de reuk, op de tong is deze whisky heel zacht en dat in alle facetten. Het zachte zilte in combinatie met de zachte turf tonen zijn ideaal in balans. Daarnaast komt er ook een zoetje om de hoek kijken met een zachte vanilletoon. Dit totaal smaakprofiel zorgt er ook voor dat er ook combinaties naar boven komen die uniek zijn. Zo komt er voor ons in de mond en in de afdronk een smaak van blauwe schimmelkaas naar boven, dit vinden wij zo uniek en ook passend bij een heerlijk stukje schimmelkaas of oude brokkelkaas. De overige tonen in de afdronk worden vormgegeven door het zoete en de turf.

Samengevat

Neus
84/100
Smaak
82/100
Finish
79/100
Balans
77/100
Pluspunten:
-Unieke smaakvolle whisky

-Diverse tonen komen naar boven
Minpunten:
-Geen aanrader voor een beginnende whiskydrinker

-Lekker, maar uniek wat niet in de smaak kan vallen
[wd_hustle id='1' type='social_sharing'/]
Deze site bevat affiliate links naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links worden gedaan. Dit heeft echter geen invloed op onze beoordelingen en vergelijkingen. We raden alleen producten aan die we hebben beoordeeld om jouw te helpen de beste keuzes te maken.
COPYRIGHT © 2020 WHISKYKLUIS
REALISATIE RAYONMEDIA
magnifiercrossmenu