logo whisky kluis
BlogReviews
Wouter Smeenge - 30/10/2020
Geen reacties

The Glenrothes 13 years Halloween Edition 2019

Halloween wordt niet alleen meer in de Verenigde Staten gevierd, ook heeft het feest in Nederland voet aan de grond gekregen. In 2019 zijn wij in oktober in Schotland geweest en hebben ook een bezoek gebracht aan de prachtige stad Edinburg. Naast de leuke restaurantjes en pubs, de prachtige gebouwen en de heerlijke whisky’s was het natuurlijk ook tijd om wat whisky in te slaan. Hierbij zijn wij op zoek gegaan naar leuke en of speciale whisky’s. Toen kwamen we de 13 jaar oude Glenrothes Halloween Edition 2019 tegen, erg leuk om te hebben én te proeven natuurlijk!

Van deze fles begin je al te griezelen, de mat witte fles is helemaal in Halloween sfeer vormgegeven. Dit vinden wij nou écht verder doordenken dan alleen de whisky zelf, het gehele plaatje rond deze Halloween Editie van Glenrothes is gewoon compleet. De rijping van deze whisky vindt plaats in een duovat van bourbon-en sherryvaten voor bijna 13 jaar. De finish vindt plaats in geturfde vaten om het smaakprofiel compleet te maken.


Van deze spookachtige whisky zijn er máár 5000 van gemaakt, en wij zijn erg blij dat we vorig jaar ééntje hebben aangeschaft. Het voelt altijd fijn om iets unieks en speciaals in de kast te hebben staan, vergeet daarbij ook niet dat we er een heerlijke dram uit kunnen halen. Graag delen wij onze mening met jullie hoe wij deze whisky beleefd hebben.

De smaaknotities

In de neus komen enkele warme en zoete tonen naar boven. Het vanille en het fruitige van sinaasappel en banaan vallen erg op, maar daarom heen zijn er ook tonen van kaneelkoekjes en het lichte van houtrook te ontdekken. In de mond komen diverse tonen van sinaasappel naar boven, dit gaat van gebrande sinaasappelschil tot aan sinaasappel in combinatie van chocolade. Ook de tint van vanille en een lichte zweem van turft blijft hangen. Ook kunnen er lichte zuurtintjes naar boven komen van citroen en limoen in combinatie met het frisse van meloen. De afdronk van deze whisky is lang en zoetig waarbij de meloen opvallend aanwezig is, dit in combinatie met fris en gedroogd ander fruit. Het licht turfje met een kruidencombinatie maakt de afdronk van deze whisky compleet.  

Samengevat

Neus
79/100
Smaak
84/100
Finish
83/100
Balans
77/100
Pluspunten:
-Bijzondere leuke fles
Minpunten:
-Slechts 5000 beschikbaar
[wd_hustle id='1' type='social_sharing'/]
Deze site bevat affiliate links naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links worden gedaan. Dit heeft echter geen invloed op onze beoordelingen en vergelijkingen. We raden alleen producten aan die we hebben beoordeeld om jouw te helpen de beste keuzes te maken.
COPYRIGHT © 2020 WHISKYKLUIS
REALISATIE RAYONMEDIA
magnifiercrossmenu