logo whisky kluis
BlogReviews
Wouter Smeenge - 30/10/2020
Geen reacties

Writers Tears copper pot deau xo cognac single cask

Af en toe is het nodig om jezelf eens te verwennen. Ervoor zorgen dat je kunt genieten en tot rust kan komen. Het hebben van een moment voor jezelf of gewoon gezellig praten en genieten met je beste kameraden, dit kan ideaal met een bijzondere en heerlijke Ierse whiskey. De complete naam van deze whiskey is de Writers’ Tears Copper Pot Deau XO Cognac Cask Finish, een hele mond vol én een mond vol fantastische smakentonen. Deze whiskey is slécht in een aantal wereldwijde landen verkrijgbaar of verkrijgbaar geweest. Dit is naast Ierland ook de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk én gelukkig Nederland!

Wanneer het tijd is om jezelf te verwennen bevelen wij deze whiskey écht aan, het maakt niet uit wat voor whisk(e)ydrinker je bent. Of je van peated houdt of van de mildere smaken, de Writers Tears copper pot is eentje die vrijwel iedereen kan waarderen. Deze whiskey is de vierde uitdrukking die is uitgebracht door de Writers Tears. Hetgeen wat we ook niet vergeten moeten is dat deze whiskey is bestempeld als een super premium en limited Ierse whiskey, dus daar mogen we zeker wat van verwachten.

De oprichter genaamd Bernard Walsh heeft voor deze whisky een unieke mix van whiskeys samengesteld. Zijn unieke mix van oude Single Malt en oude Single Pot Still whiskey heeft negen maanden mogen finishen in Franse Limousin Oak Cask, het bijzondere is dat er máár 12 vaten van zijn gebruikt om deze whiskey te creëren. Deze vaten waren voorheen gevuld met Deau XO Cognac voor 10 tot 15 jaar. In elke fase in het creëren van deze whiskey is zoveel kennis, tijd, energie en vakmanschap gestoken. Én gelukkig, dat proeven we!

De smaaknotities

Wat worden wij blij van deze heerlijke whiskey. Helaas moeten wij toegeven dat we hem opgedronken hebben met elkaar, en dat was hij ook waard zeg! Het voordeel is, we hebben er nog een in de kast staan te wachten. In de neus komen er fruitige en sappige tinten naar boven die goed en duidelijk te herkennen zijn. Denk hierbij aan peer, druiven en een vleugje citroenschil. In de mond is hij erg romig en zacht, de fruittonen van de neus worden geleidelijk omgezet in rijke maar milde chocoladeondertonen. Hierdoor is deze whisky écht heerlijk in balans en vinden wij het smaakprofiel van deze whisky echt fenomenaal. De bloemige en fruitige afdronk is aan de gewaagde kant, maar een perfect slotstuk van deze whiskey.

Wanneer jij nog de mogelijkheid hebt om deze whiskey aan te schaffen zeggen wij gelijk doen! Er zijn niet veel whiskeys van gemaakt en hij smaakt heerlijk! Af en toe is het nodig om jezelf te verwennen, en dat mág en kán zeker met een lekker glaasje Ierse whiskey!

Samengevat

Neus
84/100
Smaak
87/100
Finish
82/100
Balans
88/100
Pluspunten:
-Heerlijk smaakprofiel

-Unieke whisky plus unieke story
Minpunten:
-Zijn niet limited beschikbaar
[wd_hustle id='1' type='social_sharing'/]
Deze site bevat affiliate links naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links worden gedaan. Dit heeft echter geen invloed op onze beoordelingen en vergelijkingen. We raden alleen producten aan die we hebben beoordeeld om jouw te helpen de beste keuzes te maken.
COPYRIGHT © 2020 WHISKYKLUIS
REALISATIE RAYONMEDIA
magnifiercrossmenu